Ενεργειακή θεραπεία και τα οφέλη της

Με τον όρο ενεργειακή θεραπεία, εννοούμε την θεραπεία με την οποία απελευθερώνονται αρνητικά εγκλωβισμένα συναισθήματα, που αποτυπώνονται στα ενεργειακά μας σώματα.

Αυτά εκδηλώνονται και στο φυσικό μας σώμα με την μορφή του πόνου, της πικρίας, της απογοήτευσης, και παραίτησης από την ζωή κλπ.

Με την ενεργειακή θεραπεία επιτρέπουμε να ρέει ανεμπόδιστα η ζωτική ενέργεια στο σώμα με αποτέλεσμα να νιώθουμε χαρά, ζωντάνια, ηρεμία, ισορροπία.

Το σώμα μας αποτελείται από 7 ενεργειακά σώματα. Το φυσικό, το αιθερικό, το αστρικό, το κατώτερο νοητικό, το ψυχικό, το ανώτερο νοητικό και το πνευματικό.

Το καθένα από αυτά φέρει συγκεκριμένες δονήσεις, ποιότητες, λειτουργίες και χαρακτηριστικά που εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο με διάφορους τρόπους.

Σε  αυτά καταγράφονται όλες οι πληροφορίες της ύπαρξης μας σε όλα τα πεδία, σε όλες τις ενσαρκώσεις και σε όλες τις διαστάσεις.

Επίσης καταγράφονται όλες οι πληροφορίες που βιώνουμε από εμπειρίες και καταστάσεις είτε αρνητικές είτε θετικές.

Τα ψυχικά τραύματα δημιουργούν ρήγματα, οπές και διάφορες δυσαρμονίες πάνω στα σώματα μας  με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται το γεγονός της κατάστασης που τα δημιούργησε.

Συνήθως αισθανόμαστε ένα βάρος το οποίο μας φέρνει θλίψη, στεναχώρια, πόνο και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε από που προέρχεται.

Εκεί λοιπόν έρχεται να εργαστεί η ενεργειακή θεραπεία για να επουλώσει τα τραύματα αυτά.

1) Το φυσικό μας σώμα

Το φυσικό μας σώμα είναι το υλικό στοιχείο το εαυτού μας, αυτό που βλέπουμε και αγγίζουμε. Είναι το σώμα μας στην τρισδιάστατη πραγματικότητα. Αυτό που ενώνει την ζωή με τον πλανήτη μας, τη γη.

Είναι ένα σύστημα πολυσύνθετο που αποτελείται από ζωτικά όργανα όπως καρδιά, πνεύμονες, συκώτι κλπ. και από συστήματα όπως το αναπνευστικό, λεμφικό κλπ.

Αν  το δούμε πιο σφαιρικά, μπορούμε να πούμε ότι τα κύτταρα που συνθέτουν το υλικό μας σώμα είναι νοήμον, έχουν την δική τους σοφία και πνευματικότητα και καταγράφουν στην μνήμη τους όλη την ιστορία μας.

2)Το αιθερικό μας σώμα

Το αιθερικό μας σώμα είναι το σώμα των αισθήσεων, αποτελείται από ενεργειακά κανάλια που ρέουν συνεχώς. Εμπεριέχει πληροφορίες κωδικοποιημένες που αφορούν όλη την δημιουργία της ζωής. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ολόγραμμα που βρίσκονται μέσα του όλα τα όργανα του φυσικού σώματος σε ενεργειακή κατάσταση.

Από το αιθερικό σώμα περνάνε αρχικά οι αισθήσεις μας και στην συνέχεια καταλήγουν στο φυσικό μας σώμα. Όταν για παράδειγμα νιώθουμε από ένα άλλον άνθρωπο οικειότητα η οποία μας αρέσει ή μια πίεση η οποία μας δυσανασχετεί η ενέργεια του , τότε αυτόματα εκδηλώνεται ένα σήμα προς τους αισθητήρες όπου επεξεργάζεται τις πληροφορίες ο εγκέφαλος και δημιουργείται η αντίστοιχη αντίδραση στο φυσικό σώμα.

Το αιθερικό μας σώμα χρειάζεται να το φροντίζουμε και να το διατηρούμε σε καθαρότητα (ενεργειακή) γιατί εάν υπάρχει δυσαρμονία για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε θα εμφανιστεί ασθένεια στο φυσικό μας σώμα.

3) Το αστρικό ή συναισθηματικό μας σώμα

Το αστρικό ή συναισθηματικό μας σώμα συνδέεται με τα συναισθήματα, με το πως νιώθουμε με τον εαυτό μας, με τις επιλογές μας αλλά και με τους άλλους γενικότερα. Ότι βιώνουμε επηρεάζει το συναισθηματικό σώμα αλλά ταυτόχρονα και το φυσικό διότι ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό, μυοσκελετικό και νευροενδοκρινικό σύστημα του οργανισμού.

Τα συναισθήματα μας επιδρούν στα κύτταρα του dna μας, όπου όλες οι εμπειρίες εντυπώνονται στην μνήμη τους με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την πορεία της ζωής μας.

Αν αφήσουμε τα συναισθήματα μας να ρέουν είτε θετικά είτε αρνητικά με σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους , τότε το ενεργειακό σώμα ή αλλιώς η αύρα παραμένει ισορροπημένη, εάν όχι τότε η ενέργεια λιμνάζει με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το αιθερικό μας σώμα και να καταλήγει στο φυσικό μας με αποτέλεσμα να ασθενεί .

4) Το κατώτερο νοητικό μας σώμα

Το κατώτερο νοητικό μας σώμα είναι το σώμα της γνώσης των σκέψεων και της εμπειρίας, είναι η γέφυρα σύνδεσης με τον υλικό εγκέφαλο. Η σύνδεση αυτή χρειάζεται να είναι καθαρή και φορτισμένη θετικά, γιατί μόνο τότε θα έχουμε ένα καθαρό νου, μια δραστήρια υγιή νοητική ζωή και ενδιαφέρον για μάθηση.

Αν όμως η σύνδεση μας είναι ασθενική γεμάτη αρνητικές σκεπτομορφές, τότε δεν θα έχουμε διαύγεια νοητική, ευστροφία και καθαρότητα στην σκέψη.

Όλα τα αντιλαμβανόμαστε μέσω του νου. Τα ερεθίσματα των αισθήσεων δέχονται μια νοητική επεξεργασία μέσω του εγκεφάλου και δημιουργούν όλο τον κόσμο γύρω μας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να διατηρούμε το νοητικό μας σώμα σε ισορροπία. Η καθαρότητα του νοητικού μας σώματος μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ποιότητα των σκέψεων μας. Ο νους είναι ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας, για αυτό και χρειάζεται να προσέχουμε τι σκεφτόμαστε γιατί αυτό ακριβώς θα δημιουργήσουμε.

5) Το ψυχικό μας σώμα

Το ψυχικό μας σώμα, ο ενοποιημένος εαυτός. Είναι όλα όσα μας ενώνουν με το όλον, το φως της δημιουργίας. Είναι η γέφυρα μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου. Μέσω αυτού του σώματος ενωνόμαστε με το κοσμικό, τα επόμενα σώματα μας είναι ακόμη πιο λεπτοφυή, φωτεινά και ουράνια.

Είναι η γεμάτη φως ψυχή του ανθρώπου που ζει τη ζωή του έχοντας επίγνωση και πνευματική συνείδηση.Η ενεργειακή θεραπεία έρχεται εδώ λοιπόν για να βοηθήσει την ψυχή να βγάλει στο φως όποια πιθανή σκοτεινή της πτυχή…

6) Το ανώτερο νοητικό μας σώμα

Το ανώτερο νοητικό μας σώμα είναι η ένωση μας με την ψυχή του σύμπαντος. Ενώ αναπτύσσουμε την πνευματικότητα μας δονούμαστε συνεχώς σε μια ανώτερη συνειδητότητα, με αποτέλεσμα να αντιλαμβανόμαστε και να κατανοούμε διαφορετικά την ύπαρξη μας στην γη.

Είναι η πηγή όλων των γνώσεων που μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τον σκοπό της ύπαρξης μας και να βρούμε όλες τις απαντήσεις που αναζητούμε μέσα μας . Είναι η ένωση με τον ιερό λόγο της δημιουργίας.

7) Το πνευματικό μας σώμα

Το πνευματικό μας σώμα είναι η σύνδεσης μας με τον θεό. Το αληθινό φως, ο θεϊκός σπινθήρας. Είναι το σώμα που συνδέει όλα τα υπόλοιπα ενεργειακά σώματα.

Όλα τα αιθερικά σώματα μαζί με το φυσικό είναι εξίσου σπουδαία διότι εκδηλώνουν το μεγαλείο του θεϊκού εαυτού μας στην γη και σε όλα τα σύμπαντα.

Η ενεργειακή θεραπεία έρχεται εδώ να φροντίσει και να διατηρήσει καθαρά όλα τα σώματα μας ώστε να βιώνουμε υγεία, ισορροπία και χαρά και με ευχαρίστηση να απολαμβάνουμε την ύπαρξη μας στην γη.

Όλα γύρω μας αποτελούνται από ενέργεια, στην φύση στον χώρο μας στον οργανισμό μας, παντού. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας αποτελούνται εξίσου από ενέργεια. Η οποιαδήποτε μεταβολή στην ομαλή ροή της ενέργειας, έχει ως πιθανό αποτέλεσμα τόσο στο σώμα μας, όσο και στην ψυχολογία μας.

Η ενεργειακή θεραπεία, αποτελείται από διάφορες τεχνικές μέσα από τις οποίες επέρχεται η ισορροπία αυτής της ενέργειας και κατά συνέπεια επιτυγχάνεται η σωματική, πνευματική και ψυχική αρμονία, ενώ ευνοείται και η απόκτηση γαλήνης και πνευματικής ανάπτυξης.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν πιο ανάλαφροι ψυχοσωματικά μετά την θεραπεία
  • Γρήγορη αυτοϊαση
  • Περισσότερη ενέργεια –λιγότερο stress
  • Αισιοδοξία
  • Ενίσχυση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης
  • Υποστήριξη στην θεραπεία χρόνιων παθήσεων και πόνων
  • Ενίοτε πνευματικές εμπειρίες και συνειδητοποιήσεις
  • Οικειοποίηση θετικών πεποιθήσεων
  • Πιο σοφή διαχείριση των προκλήσεων της ζωής
  • Πνευματική ανέλιξη

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Σε όσους θέλουν υποστήριξη σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο
  • Σε όσους ταλαιπωρούνται καιρό με κάποια θέματα και δεν μπορούν να βρουν λύση
  • Σε όσους κάνουν συμπτωματική αγωγή και μειώνουν προσωρινά τα επιφανειακά συμπτώματα χωρίς να δίνουν πραγματική λύση στην ρίζα του θέματος.
  • Σε όσους επιλέγουν έναν εναλλακτικό και πιο φυσικό τρόπο ώστε να είναι σε ισορροπία σε όλα τα επίπεδα
  • Σε όσους θέλουν να απελευθερωθούν από stress και συνεχείς αρνητικές σκέψεις
  • Σε όσους επιθυμούν να εξελιχθούν σε πνευματικό επίπεδο και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι πρώτα για τον εαυτό τους και ύστερα για τους άλλους

 

  • Σε όλους όσους αναγνωρίζουν ότι όλα τους τα σώματα (φυσικό, αιθερικό, συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό…) συνδέονται και χρειάζονται φροντίδα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Σε όλους όσους περιμένουν απεγνωσμένα ένα θαύμα
  • Σε όλους όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν μόνο το σύμπτωμα, θέλουν για παράδειγμα να θεραπεύσουν το έλκος αλλάζοντας την τροφή τους χωρίς όμως να επιλέγουν να αλλάξουν τις σκέψεις τους και τις συμπεριφορές τους
  • Σε όλους όσους θέλουν να λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα μαγικά στην 1η  συνεδρία!