Λίγα λόγια για τα τσάκρα

Το φυσικό σώμα αποτελείται από επτά λεπτά σώματα. Σίγουρα θα γνωρίζεται για την έννοια της αύρας, η αύρα δεν είναι πνευματικό σώμα αλλά ο συνδυασμός των επτά ενεργειακών σωμάτων. Κάθε σώμα είναι ξεχωριστό και διαφορετικό από το άλλο και έχει διαφορετικές και ξεχωριστές λειτουργίες. Τα σώματα αυτά συνδέονται και εξαρτώνται μεταξύ τους, φανταστείτε πως  είναι σαν ένα κρεμμύδι, τα εξωτερικά φύλλα είναι τα ενεργειακά σώματα και αυτό που μένει εσωτερικά το μικρό, είναι το υλικό  σώμα.

Η καλή υγεία του φυσικού σώματος βασίζεται στην καλή υγεία κάθε ενός από αυτά τα σώματα. Η ασθένεια στο φυσικό σώμα είναι η ένδειξη μιας βλάβης σε ένα από τα ενεργειακά σώματα. Αν ένας ενεργειακός θεραπευτής καταφέρει να αφαιρέσει την ασθένεια από την αύρα τότε με την σειρά της και  η ασθένεια θα εξαφανιστεί από το φυσικό σώμα.

Η ανθρώπινη αύρα έχει περιοχές που χρησιμεύουν ως αποθήκες ενέργειας. Οι περιοχές αυτές αποθηκεύουν την ενέργεια και με την σειρά τους την μεταβιβάζουν στα ζωτικά όργανα μας. Αυτές οι περιοχές είναι τα γνωστά μας ως τσάκρα ή αλλιώς ενεργειακά κέντρα τα οποία περιστρέφονται σαν τροχοί.

Τα τσάκρα είναι επτά:

1ο  Το τσάκρα της βάσης (muladhara), το κέντρο του κόκκυγα, το χρώμα του είναι το κοκκινωπό και εκπροσωπείται από την μουσική νότα «Ντο».

2ο  Το τσάκρα του αφαλού (svadhisthana), το χρώμα του είναι το πορτοκαλί και εκπροσωπείται από την μουσική νότα «Ρε».

3ο  Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος( manipura), το χρώμα του είναι το κίτρινο  και εκπροσωπείται από την μουσική νότα «Μι».

4ο  Το τσάκρα της καρδιάς (anahata), το χρώμα του είναι το πράσινο και εκπροσωπείται από την μουσική νότα «Φα».

5ο  Το τσάκρα  του λαιμού (vishuddha), το χρώμα του είναι το γαλάζιο  και εκπροσωπείται από την μουσική νότα «Σολ».

6ο  Το τσάκρα του τρίτου ματιού (ajna), το χρώμα του είναι το μπλε ελεκτρίκ   και εκπροσωπείται από την μουσική νότα «Λα».

7ο  Το τσάκρα της κορυφής (sahasrara) , το χρώμα του είναι το μοβ και εκπροσωπείται από την μουσική νότα «Σι»